Podobné články

Mesto Banská Štiavnica
Obec Čataj
Obec Cífer
Mesto Liptovský Hrádok
Obec Báhoň
Obec Čakany

Viac od autora

Mesto Levoča
Mesto Liptovský Mikuláš
Hrad Beckov
Čákiho kaštiel v Prievoze
Obec Čataj
Mesto Banská Štiavnica

Mestá a obce

Obec Michal na Ostrove

Slovensko Zdola
0 komentárov

Obec Michal na Ostrove sa nachádza v juhozápadnej časti Slovenskej republiky. Patrí do Trnavského kraja a okresu Dunajská Streda. Rozvoj cestovného ruchu v obci je veľký. Obec sa vyznačuje vidieckosťou, ľudovým umením, zvykmi a folklórom. 

V okolí obce môžete navštíviť mesto Dunajská Streda, mesto Veľký Meder, Slovakia Ring - pretekársky okruh nachádzajúci sa v katastrálnom území susednej obce Orechová Potôň. 

Dunajská cyklistická cesta,mesto Šamorín, mesto Bratislava, rieka Dunaj, rieka Malý Dunaj  a CHKO Dunajské Luhy sú tiež zaujímavosti, ktoré vás určite obohatia na potulkách týmto regiónom.


V obci sa nachádza 1 materská škola a 1 základná škola (1. stupeň), zdravotnú starostlivosť obyvateľom obce Michal na Ostrove zabezpečujú poskytovatelia sústredení v zdravotnom stredisku. Z kultúrnych zariadení sa v obci Michal na Ostrove nachádza Kultúrny dom, šport zaštrešuje hlavne : Telovýchovná jednota Družstevník Michal na Ostrove.


Pamiatky:

1. Gotický kostol sv. archanjela Michala je jednoloďový s polygonálne ukončenou svätyňou zaklenutou krížovou rebrovou klenbou, ktorá dosadá na pozoruhodné konzoly. 

2. Renesančný kríž pri kostole

3. Kaplnka najsvätejšej Trojice

4. a iné drobné sakrálne objekty ( kríže, muky, cintorín, atď.)

Komentáre a hodnotenia

Pre informácie o aktuálnych otváracích hodinách kontaktuje priamo prevádzkovateľa!

Odber noviniek

Pravidelné informácie o nových udalostiach, zaujímavých výletoch a článkoch.

Problém s komentárom?