Podobné články

10 najväčších plies na Slovensku
Vechec a jeho príroda
Pútnické miesto Marianka
Arborétum Mlyňany
Drobná architektúra pripomína slávnu históriu, predovšetkým cisárovnú Sisi
K Dobročskému pralesu

Miesta a výlety

Jánošíkov golf

Erika Sajková
0 komentárov

Adventure golf pochádza zo Severnej Ameriky. Je to v podstate golf zmenšený do veľkosti minigolfových dráh, nie sú tu však klasické prekážky z minigolfu. Adventure golf sa hrá na umelej tráve, po ktorej hráči počas hry voľne chodia. Hrá sa s golfovou loptičkou golfovými palicami alebo minigolfovými kladivkami.

Pravidlá takéhoto golfu sú jednoduché :

  • Hraciu plochu tvorí 18 jamiek. Jednotlivé jamky sú očíslované poradovými číslami. Treba dodržovať poradie jamiek. Jamky sú prepojené chodníkmi, ktoré vedú k ďalšej jamke v poradí.
  • Adventure Golf môžu hrať jednotlivci alebo skupiny hráčov. Maximálne doporučené obsadenie jednej jamky sú 4 hráči.
  • Pri hre v skupine hrajú hráči postupne za sebou v poradí, ktoré si sami na začiatku určia.
  • Cieľom hry je dopraviť loptičku v čo najmenšom počte úderov do jamky. Víťazom je hráč s najmenším súčtom úderov na všetkých jamkách.
  • Hra na jamke začína v priestore pred tehlovými mantinelmi, kde si môžete loptičku na umelej tráve ľubovoľne umiestniť.
  • Pokiaľ loptička pri hre opustí dráhu, je vrátená späť v mieste, v ktorom dráhu opustila a hráč si pripočíta jeden trestný bod. V tomto prípade si hráč môže posunúť loptičku kolmo od tehlového mantinelu na vzdialenosť 15 cm (odpovedá dlhšej strane score karty).
  • V prípade, že loptička skončí v piesočnej alebo vodnej prekážke, môže hráč pokračovať v hre z tejto prekážky, alebo si môže loptičku umiestniť na 15 cm od kraja prekážky, a to v mieste, odkiaľ bola do prekážky zahraná, ale pripočíta si jeden trestný bod.
  • Pokiaľ loptička skončí pri tehlovom mantineli, alebo u niektorej z prírodných prekážok (kamene, palisády), je preložená kolmo od tejto prekážky na vzdialenosť 15 cm bez straty bodov.

Komentáre a hodnotenia

Pre informácie o aktuálnych otváracích hodinách kontaktuje priamo prevádzkovateľa!

Odber noviniek

Pravidelné informácie o nových udalostiach, zaujímavých výletoch a článkoch.

Problém s komentárom?