Podobné články

Obec Malé Leváre
Obec Blatné
Obec Dubová
Obec Báhoň
Mesto Liptovský Hrádok
Mesto Banská Štiavnica

Viac od autora

Čákiho kaštiel v Prievoze
Dunajská cyklocesta
Obec Michal na Ostrove
Mesto Liptovský Hrádok
Mesto Kežmarok
Obec Dubová

Mestá a obce

Obec Kuchyňa

Slovensko Zdola
0 komentárov

Obec Kuchyňa leží v južnej časti Záhoria, v tzv. Záhorskej nížine, ktorá leží na náplavovom kuželi pri západnom úpätí Malých Karpát na území, ktorému hovoríme tiež Podhorie.

Obec je postavená na brehoch potoka Malina, ktorý priteká do obce z hôr.

Nad obcou sa rozprestierajú hlboké lesy Malých Karpát, v ktorých prevládajú listnaté porasty ako buk, dub, ale i hrab a z ihličnanov smrek, miestami rastie i smrekovec.

V lesoch Malých Karpát je vysadených i veľa čerešní, aby malo svoj pokrm aj lesné vtáctvo.

Pri pohľade na Kuchyňu od železnice vidíme v pozadí pohoria vrch Vysoká /754 m nadmorskej výšky/, ktorý je častým cieľom domácich i cudzích návštevníkov - turistov.
Okrem peknej geografickej polohy je výhodou obce i dobré dopravné napojenie na Malacky a Bratislavu. V prevádzke je autobusová i vlaková doprava, ktorá spája obec s krajským i okresným mestom. Malacky sú vzdialené 18 km, Bratislava 43 km.Z Lozorna a Malaciek je možné napojenie na diaľnicu Brno - Bratislava.

V katastrálnom území obce sa nachádzajú dve vodné nádrže - Vývrat a vodná nádrž Kuchyňa. V okolí vodných nádrží sú vybudované záhradkárske a chatové osady. Vodné nádrže sú využívané hlavne cez letnú sezónu, kedy sú cieľom rodinných výletov a rajom rybárov.


Komentáre a hodnotenia

Pre informácie o aktuálnych otváracích hodinách kontaktuje priamo prevádzkovateľa!

Odber noviniek

Pravidelné informácie o nových udalostiach, zaujímavých výletoch a článkoch.

Problém s komentárom?