Podobné články

Mesto Kežmarok
Obec Veľké Úľany
Obec Veľké Leváre
Obec Čataj
Obec Bernolákovo
Mesto Levoča

Viac od autora

Mesto Banská Bystrica
Obec Báhoň
Mesto Banská Štiavnica
Obec Dubová
Obec Čakany
Obec Blatné

Mestá a obce

Obec Kuchyňa

Slovensko Zdola
0 komentárov

Obec Kuchyňa leží v južnej časti Záhoria, v tzv. Záhorskej nížine, ktorá leží na náplavovom kuželi pri západnom úpätí Malých Karpát na území, ktorému hovoríme tiež Podhorie.

Obec je postavená na brehoch potoka Malina, ktorý priteká do obce z hôr.

Nad obcou sa rozprestierajú hlboké lesy Malých Karpát, v ktorých prevládajú listnaté porasty ako buk, dub, ale i hrab a z ihličnanov smrek, miestami rastie i smrekovec.

V lesoch Malých Karpát je vysadených i veľa čerešní, aby malo svoj pokrm aj lesné vtáctvo.

Pri pohľade na Kuchyňu od železnice vidíme v pozadí pohoria vrch Vysoká /754 m nadmorskej výšky/, ktorý je častým cieľom domácich i cudzích návštevníkov - turistov.
Okrem peknej geografickej polohy je výhodou obce i dobré dopravné napojenie na Malacky a Bratislavu. V prevádzke je autobusová i vlaková doprava, ktorá spája obec s krajským i okresným mestom. Malacky sú vzdialené 18 km, Bratislava 43 km.Z Lozorna a Malaciek je možné napojenie na diaľnicu Brno - Bratislava.

V katastrálnom území obce sa nachádzajú dve vodné nádrže - Vývrat a vodná nádrž Kuchyňa. V okolí vodných nádrží sú vybudované záhradkárske a chatové osady. Vodné nádrže sú využívané hlavne cez letnú sezónu, kedy sú cieľom rodinných výletov a rajom rybárov.


Komentáre a hodnotenia

Pre informácie o aktuálnych otváracích hodinách kontaktuje priamo prevádzkovateľa!

Odber noviniek

Pravidelné informácie o nových udalostiach, zaujímavých výletoch a článkoch.

Problém s komentárom?