Podobné články

Obec Malé Leváre
Obec Veľké Úľany
Obec Dechtice
Mesto Kežmarok
Obec Čakany
Mesto Levoča

Viac od autora

Obec Čakany
Obec Čataj
Mesto Levoča
Obec Bernolákovo
Obec Veľké Úľany
Mesto Banská Štiavnica

Mestá a obce

Obec Michal na Ostrove

Slovensko Zdola
0 komentárov

Obec Michal na Ostrove sa nachádza v juhozápadnej časti Slovenskej republiky. Patrí do Trnavského kraja a okresu Dunajská Streda. Rozvoj cestovného ruchu v obci je veľký. Obec sa vyznačuje vidieckosťou, ľudovým umením, zvykmi a folklórom. 

V okolí obce môžete navštíviť mesto Dunajská Streda, mesto Veľký Meder, Slovakia Ring - pretekársky okruh nachádzajúci sa v katastrálnom území susednej obce Orechová Potôň. 

Dunajská cyklistická cesta,mesto Šamorín, mesto Bratislava, rieka Dunaj, rieka Malý Dunaj  a CHKO Dunajské Luhy sú tiež zaujímavosti, ktoré vás určite obohatia na potulkách týmto regiónom.


V obci sa nachádza 1 materská škola a 1 základná škola (1. stupeň), zdravotnú starostlivosť obyvateľom obce Michal na Ostrove zabezpečujú poskytovatelia sústredení v zdravotnom stredisku. Z kultúrnych zariadení sa v obci Michal na Ostrove nachádza Kultúrny dom, šport zaštrešuje hlavne : Telovýchovná jednota Družstevník Michal na Ostrove.


Pamiatky:

1. Gotický kostol sv. archanjela Michala je jednoloďový s polygonálne ukončenou svätyňou zaklenutou krížovou rebrovou klenbou, ktorá dosadá na pozoruhodné konzoly. 

2. Renesančný kríž pri kostole

3. Kaplnka najsvätejšej Trojice

4. a iné drobné sakrálne objekty ( kríže, muky, cintorín, atď.)

Komentáre a hodnotenia

Pre informácie o aktuálnych otváracích hodinách kontaktuje priamo prevádzkovateľa!

Odber noviniek

Pravidelné informácie o nových udalostiach, zaujímavých výletoch a článkoch.

Problém s komentárom?